Yoga lessen

YOGA BIJ SURYA

voorbeeld-108Bij Surya worden meerdere yogavormen gegeven door verschillende docenten.
In alle lessen komen asana’s, prānayāma en meditatie aan bod. Naast de verschillende soorten aan yoga heeft ook iedere docent weer haar eigen stijl.
Je bent van harte welkom om dat te komen ervaren tijdens een proefles.

Yoga betekent verbinding
Yoga is een eeuwenoude filosofie, die ons tot op de dag van vandaag inspireert en uitnodigt om het beste uit onszelf te halen. Of je nu yoga wilt doen voor de ontspanning, voor een gezond en krachtig lichaam, voor meer energie, of omdat je een uurtje in de week even tijd voor jezelf wilt nemen. Je kunt bijna elke dag terecht voor yogalessen.

De verschillende Yogastijlen & docenten

 • Dinsdagavond en Zaterdagochtend
  Vinyasa yoga                                               Petra Nooyen
 • Woensdagavond
  Happy Hatha yoga                                      Colette van Wezel
  06-21215467
 • Vrijdagochtend
  Hatha yoga                                                  Harriette Laurijsen
  Sivananda yoga                                           Harriette Laurijsen

DYNAMISCHE HATHA YOGA
Bij deze lessen staat de beweging centraal, waarbij er aandacht is voor zowel lichaam als geest. Er wordt gewerkt aan flexibiliteit en kracht, door de oefeningen met aandacht te doen, wordt het lichaamsbewustzijn vergroot en komen gedachten tot rust.

SIVANANDA YOGA
Bij Sivananda Yoga doe je een vaste reeks oefeningen waarop gevarieerd wordt, geschikt voor de gevorderde beoefenaar. De les bestaat uit ademhalingsoefeningen (kapalbhati en anulom vilom), de zonnegroet (Surya Namaskar), het langer aanhouden van asana’s met veel ruimte voor ontspanning tussendoor.

VINYASA YOGA
Deze vorm is een dynamische vorm van yoga en momenteel de meest voorkomende yogastijl.
Series van asana’s ( houdingen) worden in een doorgaande flow op het ritme van de adem uitgevoerd. Dynamisch, krachtig en soms uitdagend. De bewegingen gaan vloeiend in elkaar over.
De synchronisatie van adem en beweging zijn karakteristiek voor deze yogavorm en creëert een flow.
Zo wordt je yogabeoefening ook gelijk een meditatie in beweging. Je leert ontspanning in je inspanning te vinden en te bewegen vanuit een krachtige basis.

Aanmelden
Om je aan te melden kun je contact opnemen met de docent van uw keuze. Je wordt vaste cursist bij deze docent. Mocht je een keer verhinderd zijn, dan kan de les indien mogelijk worden ingehaald bij één van de andere docenten. Neem wel altijd van tevoren contact op met de betreffende docent of er plek is. Voel je vrij om eerst een proefles te komen volgen, stuur wel een mailtje voor aanmelding!

De Docenten:

Petra Nooyen

dinsdagavond/
zaterdagochtend

petranooyen59@gmail.com

06 241 698 09

Harriette Laurijsen

vrijdagochtend

yogayet@gmail.com

yogayet.nl

06 451 588 84