Ayurveda

Het woord Ayurveda is een samenstelling van het woord ayus, dat ‘leven’ of ‘levensprincipe’ betekent, en het woord veda, dat ‘kennis’ betekent. Hierdoor kunnen we Ayurveda vertalen als ‘de kennis van het leven’.
Deze unieke manier van in het leven staan, zoals door de Ayurveda wordt aanbevolen, brengt op zich al genezing. De kennis komt vanuit de duizenden jaren oude gezondheidsleer, welke haar wortels heeft in India. Deze kennis blijft volop actueel: als geneeskunde in India, maar ook in de rest van de wereld. De World Health Organisation (WHO) heeft Ayurveda ook erkend als geneeskunde.

Zeker in onze hedendaagse hectische samenleving, is de kennis van Ayurveda van grote waarde.

ayurvedaAyurvedische massagebehandelingen en consulten

We bieden u ayurvedische consulten en behandelingen.
Bij Ayurvedische massagebehandelingen wordt de olie, waarmee gemasseerd wordt, samengesteld uit verschillende kruiden die afgestemd zijn op uw klachten en constitutie.

Met hart en ziel krijgt u volledige aandacht vanaf het moment dat u binnen komt.
U staat centraal in de behandeling en met zorg en professionaliteit weten de therapeuten u op een prettige manier op uw gemak te stellen.

Hierdoor werkt de massage niet alleen helend voor spieren en organen, maar helpt het ook op een dieper niveau het helingsproces te bevorderen. Samen met de therapeut wordt overlegd welke behandeling op dat moment het beste is voor u.

De twee therapeuten die in Surya werkzaam zijn stellen zich voor:

– Roos Reijnen is specialist in Ayurvedische massagebehandelingen. Bij haar kunt u terecht om lichamelijk en geestelijk goed tot rust te komen.

– Ilse Houwink is Ayurvedisch Practitioner® in gezondheidscentrum Surya met als specialiteit Ayurvedische massagebehandelingen en Ayurvedische consulten voor constitutiebepaling en persoonlijk voeding- en leefstijladvies.
Met name op donderdag en vrijdag kunt u een afspraak met haar maken.
Telefonisch en online zijn ook afspraken mogelijk.

Ilse Houwink

mail: ilsehouwink@zonnet.nl

website: ayurveda-ilsehouwink.nl

telefoon: 06 129 349 99

beroepsvereniging: VBAG en RBCZ

Roos Reijnen

mail: roosreijnen64@gmail.com

website: inhandenvanroos.nl

telefoon: 06 506 576 27