Yoga opleiding

yoga opleiding 2Traditionele en authentieke yogaopleiding Yogaschool Ron van der Post is een veelzijdige yogaschool met een breed, landelijk aanbod. U kunt er terecht voor o.a. yogalessen, individuele massagebehandelingen, bijscholing voor yogadocenten, opleidingen, workshops, lezingen, consulten en behandelingen bij diverse therapeuten en docenten. Ook organiseert de yogaschool regelmatig indrukwekkende yogareizen naar India en stilteretraites in de Ardennen.

yoga_IMG_5086_aangepastOpleiding

Yogaschool Ron van der Post biedt een 3-jarige Dynamische Yoga Opleiding, die onder begeleiding staat van het Brahmrishi Yoga Training College in Chandigarh, India. Er wordt regelmatig inhoudelijk en kwalitatief getoetst, zodat de aangeboden stof correct, actueel en authentiek is. Bijscholing van docenten vindt plaats in India onder deskundige begeleiding. De opleiding bestaat uit theorie, filosofie, psychologie en praktijk. De nadruk ligt op ashtanga yoga en de acht treden van het yogapad: yama’s, niyama’s, asana’s, prānayāma, pratyāhāra, dhārnā, dhyāna en samādhi. Er is ook aandacht voor het energielichaam en de chakra’s met hun emotionele, mentale en fysieke aspecten. Voor de hele opleiding geldt dat zelf oefenen, doen en ervaren, essentieel is voor een succesvolle afronding van de yogaopleiding.

Ron van der Post

Ron van der Post [1955] werd op klassieke wijze opgeleid in India in de traditie van Brahmrishi Viswatma Bawraji. Op aandringen van zijn Guru begon hij in 1996 met het doorgeven van yogakennis in de vorm van een opleiding. Ron volgde ook intensieve training bij BKS Iyengar. Naast traditionele training in yoga, volgde Ron ook opleidingen in de verpleging, maatschappelijk werk, psycho-sociaal werk, sportmassage, shiatsu-therapie en voedingsleer. Al deze competenties maken Ron tot een veelzijdig docent met brede, parate kennis. Naast het lesgeven en werk in de eigen praktijk geeft hij gastcolleges, workshops en lezingen.

  • mail: surya_zon@hotmail.com
  • website: yogastudie.nl
  • telefoon: 06 200 951 46

Duiken in de diepte van het zelf. Naarmate ik het meer en meer doe, des te onbegrijpelijker het wordt. Onbegrijpelijk dat een mens deze onbewerkte akker in zichzelf onbewerkt kan laten!