Yoga lessen

Yogaschool Ron van der Post verzorgt dynamische hatha yoga, yin yoga en Sivananda yoga

voorbeeld-108In het westen is yoga vooral bekend door de houdingen met prachtige namen als krijger, kraanvogel en schorpioen. Toch is yoga veel meer dan dat. Yoga is een eeuwenoude filosofie, die ons tot op de dag van vandaag inspireert en uitnodigt om het beste uit onszelf te halen. Het achtvoudige yogapad geeft ons handreikingen, waarmee we ons leven vorm kunnen geven. De yogaschool kan u ondersteuning bieden bij uw eigen pad.

Of u nu yoga wilt doen voor de ontspanning, voor een gezond en krachtig lichaam, voor meer energie, of gewoon omdat u een uurtje in de week even tijd voor uzelf wilt: u kunt doordeweeks elke dag bij ons terecht voor dynamische yogalessen, die bestaan uit de asana’s, prānayāma en meditatie.

DYNAMISCHE HATHA YOGA
Deze lessen zijn dynamisch van aard, waarbij er aandacht is voor lichaam en geest. Er wordt gewerkt aan zowel flexibiliteit als kracht en door de oefeningen met aandacht te doen, wordt het lichaamsbewustzijn vergroot en komen gedachten tot rust.

YIN YOGA
In tegenstelling tot de meer dynamische vormen van yoga is het doel van Yin Yoga niet het versterken of activeren van de spieren, maar deze juist te ontspannen. Lees meer

SIVANANDA YOGA
Vaste reeks oefeningen voor de gevorderde beoefenaar. De les bestaat uit ademhalingsoefeningen (kapalbhati en anulom vilom), zonnegroet (Surya Namaskar), het wat langer aanhouden van asana’s met veel ruimte voor ontspanning tussendoor. Lees meer

De wekelijkse yogalessen worden gegeven door:

Portret_Marcel_720x1080 Harriet_portret_720x1080

Raimunda Carrilho

maandag

yoga@raimundacarrilho.com

raimundacarrilho.com

024 360 03 96

Marcel Kooij

dinsdag

info@dynamischeyoga.nl

dynamischeyoga.nl

06 300 838 04

Monique Schoorl

woensdag en donderdag

monique@mettayoga.nl

mettayoga.nl

06 243 619 80

Harriette Laurijsen

woensdag en vrijdag

yogayet@gmail.com

yogayet.nl

06 451 588 84

Hoewel de docenten allen zijn opgeleid door Ron van der Post, heeft ieder zijn/haar eigen stijl ontwikkelt. U bent van harte welkom om dat te ervaren tijdens een proefles. De kosten voor een proefles bedragen € 5.

Rooster

Check voor de wekelijkse yogalessen het Yoga rooster

Aanmelden

Om u aan te melden kunt u het beste contact opnemen met de docent van uw keuze. U wordt vaste cursist bij deze docent en mocht u een keer verhinderd zijn, dan mag de les ook worden ingehaald bij één van de andere docenten. Neemt u dan wel van tevoren even contact op met de betreffende docent.

Docentenopleiding

Wilt u meer weten over de yogafilosofie of bent u geïnteresseerd in verdieping via meditatie, dan kunt u terecht bij de opleiding en workshops van Ron van der Post. De yogaopleiding wordt gegeven op dinsdagdonderdag en zaterdag.