Ayurveda

Het woord Ayurveda is een samenstelling van het woord ayus, dat ‘leven’ of ‘levensprincipe’ betekent, en het woord veda, dat ‘kennis’ betekent. Hierdoor kunnen we Ayurveda vertalen als ‘de kennis van het leven’.
Deze unieke manier van in het leven staan, zoals door de Ayurveda wordt aanbevolen, brengt op zich al genezing. De kennis komt vanuit de duizenden jaren oude gezondheidsleer, welke haar wortels heeft in India. Deze kennis blijft volop actueel: als geneeskunde in India, maar ook in de rest van de wereld. De World Health Organisation (WHO) heeft Ayurveda ook erkend als geneeskunde.

Zeker in onze hedendaagse hectische samenleving, is de kennis van Ayurveda van grote waarde.

ayurvedaAyurvedische massagebehandelingen

Bij Ayurvedische massagebehandelingen wordt de olie, waarmee gemasseerd wordt, samengesteld uit verschillende kruiden die afgestemd zijn op uw klachten en constitutie.

Hierdoor werkt de massage niet alleen helend voor spieren en organen, maar helpt het ook op een dieper niveau het helingsproces te bevorderen. Samen met de therapeut wordt overlegd welke behandeling op dat moment het beste is voor u.

Ilse Houwink werkt vanuit de Ayurveda en heeft een eigen praktijk.
Zij heeft zich helemaal gericht op de specifieke Ayurvedische massagebehandelingen en organiseert daarnaast ook kookcursussen vanuit de Ayurvedische levens- en voedingsvisie.

Ilse werkt met hart en ziel en u heeft haar volledige aandacht vanaf het moment dat u binnen komt. U staat centraal in de behandeling en met zorg en professionaliteit weet zij u op een prettige manier op uw gemak te stellen.

Ilse Houwink

mail: ilsehouwink@zonnet.nl

website: ayurveda-ilsehouwink.nl

telefoon: 06 129 349 99

beroepsvereniging: VBAG en RBCZ